Tiramisùkräm med rabarber i glas

pin it button Tiramisùkräm med rabarber i glas

blogg rab 21 Tiramisùkräm med rabarber i glas 

Här kommer ett tips på en dessert som går snabbt att göra. Desserten är frisk, krämig och knaprig. Perfekt!

blogg rab 1 Tiramisùkräm med rabarber i glas

4–6 portioner
Rabarberkräm:
500 g rabarber
1 dl socker
Kokossmulor:
2 dl mjöl
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
100 g smör
Klassisk tiramisùkräm:
500 g mascarponeost
2 ägg
3 msk strösocker
en nypa salt
Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Smält sockret 
under omrörning med ett par matskedar vatten till en lag.
Låt rabarberbitarna koka i lagen tills de mjuknat något. 
Häll upp i en skål och låt svalna. Sätt ugnen på 175 grader. 
Knip samman ingredienserna till klumpiga smulor. 
Grädda i ca 20 minuter. Rör runt lite då och då bland smulorna. 
Separera gulan och vitan i två rena skålar. 
Vispa socker och gulorna till en ljus fluffig kräm. 
Rör färskosten mjuk och blanda ner den i ägg- och sockerkrämen. 
Vispa vitorna med en nypa salt tills du kan forma styva toppar. 
Blanda försiktigt ner äggvitan i ostkrämen. 
Varva i lager och avsluta med kokossmulor. 
1  Tiramisùkräm med rabarber i glas vas 2 Tiramisùkräm med rabarber i glas 
Vad tycker du om receptet? Skulle du gjort det annorlunda? Skriv en kommentar!

pin it button Tiramisùkräm med rabarber i glas

Kommentarfunktionen är avstängd.