”Fun Dining” hos Tareq Taylors Kockeriet

pin it button Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

Nu är Kockeriet by Tareq Taylor i Malmö nyinvigt. I stället för Fine Dining introducerar Tareq tillsammans med sina kockar konceptet ”Fun Dining.” Ett supertrendigt begrepp inom restaurangvärlden. Helt enkelt – tillbaka till glädjen och enkelheten. Inga stela middagar med en restaurangmiljö där middagsgäster inte vågar prata högt och skratta. Det ska vara kul och avslappat att äta på Kockeriet. Lite som att äta hemma, fast tillsammans och på restaurang med all önskvärd service, så klart. Med ett nära förhållande mellan gäster och kockar. Nyligen byggdes lokalen om, nu med total insyn i köket och med en förhoppning om att måltiden gärna får bli interaktiv.

tareq 682x1024 Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet foto: Cecilia Vikbladh

  051916 2606 Fun Dining hos Tareq Taylors Kockerietalan Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

Konceptet innebär att rätter med olika smaker ställs fram på borden och alla äter ur samma uppläggningsfat, man delar, helt enkelt. Men vill du ha din egen lilla tallrik så frågar du bara efter det, inga problem. Alla testar lite av allt. Du kan äta åtta olika rätter eller bara en, det är upp till dig. Det är meningen att ätandet ska vara opretentiöst och okomplicerat, fast naturligtvis med hög ambitionsnivå. Inga djupa akademiska analyser av maten utan varje rätt ska helt enkelt vara en smakexplosion i munnen. Stanna gärna upp en kort stund och reagera över hur underbart gott maten smakar, men återgå sedan gärna till samtalet. Det är matglädjen, gemenskapen och njutningen som är det viktiga.

drink 682x1024 Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

Du kommer dessutom att kunna välja mellan två fantastiska desserter och menyn är ständigt under förändring. I cocktailbaren finns Alan Pilkington som blandar de ljuvligaste drinkarna.

bakgard 1024x682 Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

 

 

f Fun Dining hos Tareq Taylors Kockerietservering Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

rabarber Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

kyckling Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

051916 2559 Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

   J Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

Du kan fortfarande boka Kockeriet för event, men nu på måndag- och tisdagskvällar.

Lokalen ligger i ett vackert gammalt sädesmagasin, precis bakom kvarteret Sankt Gertrud och Caroli, ut mot kanalen och centralstationen.

Vad tycker du om receptet? Skulle du gjort det annorlunda? Skriv en kommentar!

pin it button Fun Dining hos Tareq Taylors Kockeriet

Kommentarfunktionen är avstängd.