Fisktacos med salsa fresca och coleslaw

pin it button Fisktacos med salsa fresca och coleslaw

fisktacos 3 1024x761 Fisktacos med salsa fresca och coleslaw
Det här är gott, riktigt gott! Fredagsmys på hög nivå. Tacos som är tillagade med mycket 
kärlek och bra råvaror är bland det godaste som finns.
De frasiga fiskbitarna är väldigt svåra att motstå. Ha gärna lite guacamole i en skål vid sidan av.

4 portioner
Coleslaw:
500 g röd- eller vitkål
1 stor morot
½ selleristjälk
½ dl majonnäs
½ dl gräddfil
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk hel kummin
1 tsk strösocker
svartpeppar och salt
Salsa fresca:
1 papaya
1 mango
1 röd paprika
1–2 msk citron/limejuice
3–4 msk olivolja
1 tsk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl färsk mynta, finhackad
½ dl vårlök
chili, valfritt
flingsalt och svartpeppar
olja till fritering
Chipotlemajonnäs
2 dl majonnäs, helst hemslagen
1–2 msk chipotlepaste

Picklad lök:
2 röda lökar
2 dl vitvinsvinäger
½ dl socker
1 msk salt
1 lagerblad
1 färsk chili

Friterad fisk:
600 g torsk-, sei-, lax- eller havsaborrefiléer
1 dl panko
100 g vetemjöl
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
½ tsk salt
1 ägg

Till servering:
8–12 små tortillabröd

Coleslaw: Strimla kålen. Skala moroten och riv den grovt. Finhacka stjälsellerin. 
Blanda grönsakerna. Rör ihop majonnäs, gräddfil och vinäger i en skål. 
Tillsätt kummin och strösocker och smaka av med salt och peppar. 
Häll dressingen över kålsalladen och blanda väl. Ställ i kylen och låt 
stå i 2 timmar före servering om möjligt.
Salsa fresca: Skär papaya, mango och paprika i små tärningar. Blanda samman alla ingredienserna till salsan.
Chipotlemajonnäs: Blanda samman ingredienserna till majonnäsen och låt stå kallt till servering.
Picklad lök:
Skala och skiva löken fint. Blanda samman resten av ingredienserna. Koka upp.
Dra åt sidan och lägg i löken. Låt kallna i kylen. Låt stå kallt i kylen, helt i 2 timmar.
Friterad fisk: Dela fisken i ca 10 cm långa bitar. Häll panko på en stor tallrik. 
Blanda mjöl paprikapulver, chilipulver och salt på en annan stor tallrik. 
Vispa upp ägget i en djup tallrik.
Värm frityrolja till 180 grader. Doppa fisken först i vetemjöl, sedan ägg och sist i panko. 
 Fritera i 2 minuter tills fiskfiléerna är krispiga.

Servera fisktacosen med tortillabröd, limeklyftor, salsa fresca, coleslaw, chipotlemajonnäs och picklad lök.
fisktacos2 Fisktacos med salsa fresca och coleslaw


Vad tycker du om receptet? Skulle du gjort det annorlunda? Skriv en kommentar!

pin it button Fisktacos med salsa fresca och coleslaw

Kommentarfunktionen är avstängd.