Plommon- och chokladmuffins

pin it button Plommon  och chokladmuffins

MG 2114 Plommon  och chokladmuffins
Vinden ruskar runt bland trädkronorna och mina plommon rasar ner mot marken. Nu gäller det att ta hand om frukten. 
Sylt och chutney står på listan, men idag har jag ont om tid och därför blir det blir det muffins idag.
Plommon och choklad är en härlig kombination. Baka smeten i stor kakform eller gör som här, klicka 
ner smeten i små muffins. Väljer du att baka en stor kaka så sänk värmen till 175 grader och låt den 
vara kvar i ugnen i åtminstone 15–20 minuter extra. Servera gärna lättvispad iskall punschgrädde till.
plommonmuffins Plommon  och chokladmuffins
20–25 muffins
Ca 500 g plommon
250 g mörk choklad (50-70%)
250 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur plommonen och halvera dem.
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme, låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda samman vetemjöl och
bakpulver innan du rör ner mjölet i äggsmeten. Vänd ner den smälta
chokladen i smeten. Fyll muffinsformarna till 2/3. Tryck ner plommon i smeten.
Grädda i ca 10 minuter. Pudra över lite florsocker. 
Servera med grädde eller vaniljglass.

Vad tycker du om receptet? Skulle du gjort det annorlunda? Skriv en kommentar!

pin it button Plommon  och chokladmuffins

Kommentarfunktionen är avstängd.