Snabbfixad citrus- och basilikasill

pin it button Snabbfixad citrus  och basilikasill

basilikasill Snabbfixad citrus  och basilikasill
Detta är det perfekta inläggningsreceptet om du har väldigt ont om tid. 
Här funkar det jättebra med färdig inläggningssill. 
Sillinläggningen går att äta direkt, men smaken blir godare efter ett dygn i kylen.
 

Citrus och basilikagravad sill

4–6 portioner
500 g rensad, skinnfri sill eller strömming, eller köp färdig inläggningssill, uteslut då momentet med lagen
Lag:
4 dl vatten
1 dl ättikssprit (12 %)
1 msk salt
saft från två citroner eller apelsiner

Basilikasås:
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
en citron eller en apelsin, skal och saft
1 kruka färsk basilika (ca 2 dl hackad)
½ – 1 krossad vitlök
salt och peppar
1–2 tsk strösocker
Blanda ihop lagen och låt den koka upp, inte för länge för då dunstar ättikan. 
Låt lagen svalna helt. Låt filéerna dra i lagen 6–8 timmar. 
Ställ kallt i kylen och täck över skålen med plastfolie. 
Mixa basilikan med ett par matskedar av gräddfilen. 
Blanda ner vitlöken. Tillsätt zest och saft av citronerna. 
Blanda med resterande gräddfil och majonnäs. 
Lägg filéerna i ett durkslag och låt dem rinna av väl innan du 
blandar dem med den goda basilika- och citronsåsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker
Vad tycker du om receptet? Skulle du gjort det annorlunda? Skriv en kommentar!

pin it button Snabbfixad citrus  och basilikasill

Kommentarfunktionen är avstängd.