Asiatisk pumpa med spenat och ris

pin it button Asiatisk pumpa med spenat och ris

Jag kan bara inte låta bli att dela med mig av lite fler pumparecept. Det här receptet kommer från min bok Veggivore – med kärlek till grönt.

En smakrik helt ljuvlig rätt med klara influenser från det asiatiska köket. Den bräserade pumpan funkar fantastiskt som ensamrätt och smakar allra bäst tillsammans med jasminris. Men den är även god som tillbehör till andra grönsaker, kött eller fisk.

pumpa till blogg 3 Asiatisk pumpa med spenat och risText och foto: Cecilia Vikbladh

Pumpa med spenat och ris
4 portioner
2 msk oliv- eller rapsolja
500 g pumpa
½ dl japansk soja
½ msk ljust muskovadosocker
1 msk finhackad ingefära
1 vitlöksklyfta
400 g babyspenat
1–2 msk sesamfrö
Tillaga riset enligt anvisningarna på paketet. Låt det koka medan du tillagar pumpan. 
Skala pumpan och skär den i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna. 
Stek pumpan tills den börjar få lite färg i kanterna. Sänk värmen och häll på soja och socker. 
Lägg på ett lock och låt sjuda tills pumpan är ”al dente” eller nästan helt mjuk. 
Tillsätt eventuellt lite vatten och ännu lite mer soja. Skala och finhacka ingefära och vitlök, 
blanda ner i pannan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten och låt den bli mjuk.
Servera pumparöran ovanpå riset och strö över sesamfrön. Rosta gärna fröna för en nötigare smak.
Vad tycker du om receptet? Skulle du gjort det annorlunda? Skriv en kommentar!

pin it button Asiatisk pumpa med spenat och ris

Kommentarfunktionen är avstängd.