Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

pin it button Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Tyvärr fanns det inte så mycket tid att plåta och de bilder som jag lyckades fånga är inte av bästa kvalitet, men det får kvitta för den här gången.

utanfor massan 1024x694 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Bokmässan i sig är en helt fantastisk upplevelse, om man älskar böcker och spännande möten. Men den här gången var det lite extra kul.

Åh, vilka härliga dagar! Intervjuer, föredrag och matshow med Tomas Tengby och Lisa Lemke. Det här gör jag gärna om.

SNYGG DEKORATION 1024x439 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Här hänger jag och ett antal andra författare som dekoration runt Ica Förlagets monter.

i motern1 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!ica 764x1024 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Tidigt på torsdagsmorgonen var hallarna fortfarande tomma, för att sedan fram på lördagen förvandlas till ett nästan oigenomträngligt människohav.

mässan 1024x783 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Runt kockscenen på mässans matboksområde minglas det runt av massvis av människor. Intresset för matböcker verkar inte ha avtagit. Under många år har det kommit ut en kokbok om dagen i Sverige, men under det senaste året har det enligt uppgift, trots allt minskat med ca trettio böcker i år.

manga bocker 1 1024x764 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!kokböcker 2 1024x764 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Jag är väldigt stolt över möjligheten att få presentera min bok på kockscenen, där Sveriges bästa kockar delar på utrymmet.Det måste betyda att många fler än jag tycker att begreppet Veggivore och hela filosofin bakom boken, är viktig.

mellan tvp favoriter 1024x764 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Området bakom kockscenen var förmodligen det lugnaste stället på hela mässområdet. I år fanns det dessutom möjlighet att bli både sminkad och hårfixad inför framträdandena. Helt ljuvligt att bara få slå sig när och blir ompysslad.

SMINK 764x1024 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Här är det supertrevliga Anette Rosvall som passar på att bli uppsnofsad. Hon har tillsammans med duktiga Emma Hamberg skrivit ett antal kokböcker.

20130927 5156 1024x764 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Och så var det min tur…fin i haret 764x1024 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Allvarligt talat. Jag trodde väl aldrig att jag som en fjortis skulle stå framför en spegel med min Ajfån och plåta mig själv. Men kolla bara, så fint håret blev. Jag som normalt sett bara brukar dra tillbaka håret i en svans, kände mig väldigt nöjd. Jag hoppas att jag är förlåten, för trots allt plutar jag inte med läpparna eller spärrar upp ögonen i en förvånad pose. Jag ”sparade” frisyren till kvällens festligheter.

 i spegeln1 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

På kvällen var det dags för förlagsfest och gissa om jag blev glad när jag insåg att vi kokboksförfattare skulle sitta vid samma bord. Kvällen bara svischade iväg och efter en stund på Park åkte jag hem. Det är så enkelt att lite för sent dricka ett glas vin för mycket. Eller hur?

maria o jessica1 1024x764 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!Jessica och utgivningsansvariga Maria Ramdén.

mia o jessica1 1024x773 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Jessica och Maria

Jessica Frej som tillsammans med Maria Blohm gjort en fantastiskt fin bok om glutenfri bakning

http://www.adlibris.com/se/bok/nytt-brod-baka-gott-utan-gluten-9789153439479

med mattias 1024x764 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Och här är jag och Mattias Kristiansson, ni vet han med den helgalna boken Bake My Day.

www.bakemyday.se

Med mycket ironi och humor i pennan driver han även veganbloggen, veganriket.

pa scen1 1024x764 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!med frida1 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Ja, hej och hå. Tiden gick väldigt snabbt och efter intervju med duktiga Frida Zetterström i förlagsmontern, var det åter dags för kockshow med herr Tengby. På lördagen var det fullknökat av folk i stort sett hela tiden.

med tengby 768x1024 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!med lemke Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

GP kom förbi och ställe ett par frågor, och det var ju kul!

i gp1 Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Och här har vi Helena och Tine.

Helena Åkesson Liedberg, www.sthal.se, är den superbegåvade formgivaren som formgivit Veggivore och även gjort de små illustrationerna i boken. Bilderna till mina böcker och reportage, fotograferar jag numera själv sedan ett antal år, men duktiga Tine Guth Linse, har plåtat ett par av mina tidigare böcker och är just nu aktuell med den fina boken, Det bästa av det godaste.

Helena och Tine Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

 

Bara en sak till…

i litteraturmagazinets recension står det följande,

”Cecilia Vikbladh kan mycket om både smakbärare, råvaror och näringslära. Hon har ett ekologiskt tänk och är bra på att argumentera för såväl människors som djurs välmående utan att låta vare sig fundamentalistisk eller arg, istället har hon en smittsam kärlek till maten och kan skriva både personligt och enkelt om matlagning. Jag hade gärna sett mer av detta i bokform, med ett och annat recept som tillbehör.”

Och Erika Wallman, behöver inte vänta allt för länge på det. För nu sätter jag igång med nästa bok, Veggivore 2. Fast jag lovar, det blir mer än ett och annat recept. Det blir massvis av både recept och bilder.

Det här var mina tre härliga dagar i Göteborg, det var väldigt skönt att sjunka ner i fåtöljen på tåget hem. Vi hörs snart!

 

 

Vad tycker du om receptet? Skulle du gjort det annorlunda? Skriv en kommentar!

pin it button Bokmässan – ett helt år till nästa gång!

Kommentarfunktionen är avstängd.